.

Здравейте, прекрасни бъдещи майки! Реших да посветя днешния beauty пост на грижата, която трябва да полага всяка една от нас за да запази кожата си здрава и блестяща по време на бременността.


Един от основните проблеми, с който се сблъсква почти всяка втора жена по време на бременността си е появата на дълги червеникави неравности по кожата наречени стрии. Много специалисти по темата споделят, че стриите се предават от майка на дъщеря т.е. ако майка ни по време на бременността си е получила тези червеникави белези много вероятно е при нас те също да се появят. Eестествено това далеч не е единствения и определящ фактор, върху който трябва да се фокусираме и да си повтаряме успокояващото “Мама е нямала, няма да имам и аз!”, решението е грижа за кожата и постоянство.


От момента, в който разбрах, че ще ставам майка започнах да подготвям тялото си за настъпващите промени с него. Потърсих информация от приятелки и от любимия чичко Google за специализираната козметиката, която се предлага на пазара. Мненията бяха разнопосочни, някой ми препоръчваха да се придържам изцяло към бабините рецепти – втриване в кожата на зехтин, правене на домашен крем от гас, мас и витамин А и какво ли още не… Други приятелки ме съветваха да се ориентирам по цената, колкото по-скъп е даден продукт толкова по-добър и качествен е той! Трети изцяло се уповаваха на идеята, че всичко зависи от кожата на бременната… И така обгъркана от безброй варианти реших да се доверя изцяло на шестото си чувство и това, което то ми нашепва.


Вече повече от половин година осъзнато се обръщам към българските козметични марки и всеки път оставам приятно изненадана от тях и от характеристиките, които притежават. Така направих и в онзи момент и изцяло се доверих на Лавена, българска компания, която им разработена серия за специализирана грижа за кожата през бременността и след раждането, позната с името Maternea.


Започнах подготовката на кожата си с крема против стрии, който съдържа натурални съставки, растителни масла и витамини. Едно от първите неща, които правят впечатление при употребата му е изключително лекия аромат, който не дразни сетивата. Още от началото на бременността си изпитвах дискомфорт от силни и натрапчиви миризми, често дори съм слизала от градския транспорти поради смесицата от “ухания”. Продуктът лесно се нанася върху кожата и бързо се абсорбира от нея, като остава след себе си усещането за мекота и нежност. Използвам го всяка сутрин и съм спокойна, че кожата ми през целия ден е максимално хидратирана и защитена. 


Maternea_2


В началото на четвъртия месец краката ми започнаха да отичат и да усещам силна тежест в зоната под колената, причина, за което в повечето случаи е задържането на течност и притискането на органите, като по този начин кръвообръщанието се затруднява и води до болезненост и подуване на крайниците. В този момент започнах да използвам овлажняващия и успокояващ гел за крака Maternea. Нанасям го от глезена до коляното, използването на продукта непосредствено след душ според мен има много по-бърз и дълготраен ефект, защото се засилват охлаждащите характеристики на ментата и лавандулата, съдържащи се в него. Той бързо попива в кожата, а екстракта от див кестен подобрява кръвообръщението, облекчава напрежението и отоците. Както ви споменах, кремът е с охлаждащо действие и използването му по време на зимните месеци винаги трябва да бъде съобразено с излизанията ви, аз лично го нанасям минимум 30 минути преди да изляза от вкъщи, за да може първоначалния ефект на силно охлаждане да бъда на топличко 🙂


Maternea_3


С напредването на бременността и с появата на оформено коремче, към козметиката си добавих и олиото за еластичност с марка Maternea. Искам да отбележа, че то е доста мазно и за да се абсорбира по-бързо от кожата го нанасям с по-продължителни кръгообразни движения, използвам го както в зоната на корема, така и на гърдите. Все още не съм си взимала стягащ крем за тази област тъй като към момента те все още не са нараснали значително 🙂 . Нанасям продукта непосредствено преди лягане за да може максимално дълго време да дава еластичност и хидратация на тялото.


Maternea_4


Защо да изберете Maternea?

  • Ефективна и балансирана формула, включваща в себе си естествени съставки, натурални масла и витамини.
  • Силно хидратират кожата.
  • Има нежен и лек аромат.
  • Компактни и удобни са за носене в несесер, дамска чанта или винаги когато сме на път.
  • Достъпна цена.

Комбинацията от тези три продукта прави чудеса с кожата ми, която до този момента е запазила еластичността и блясъка си. А стриите, тях ги няма и си пожелавам така да бъде и за напред! 


Използвате ли серията Мaternea? Бихте ли се доверили на Maternea по време на вашата бременност? Коя е вашата любима козметика за бременни?


Желая ви щастие и спокойна бременост,

Мария

4 Comments
  • Радослава Кабранева каза:

    При мен тази козметика за съжаление не проработи и на места приличам на тигърче 🙂 но мисля,че жертвата си струва 🙂

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/