.

Здравейте, скринчета!

Не веднъж съм казвала, че едно от най-хубавите неща в блогърството е възможността да се срещаш с изключително талантливи, амбициозни, пъстри и отдадени на професията си хора. Такъв е и днешният гост в блога, казва се Веселена и е лицето криещо се зад модният бранд Attitud157. Бих описала Веси като следващ мечтите си минималист, човек на свободния дух и прецизността, думи, които представят нея и работата й категорично! Хората, които познават марката и самата Веселена ще потвърдят мнението ми, а тези, които все още нямат премяна от колекциите на Attitudе157 с бодра крачка ще се отправят към Фритьоф Нансен 21 🙂


Кое е лицето криещо се зад Attitude157?

Казвам се Веселена Марчева. На 26 години съм. Завършила съм Икономика в УНСС и Мода в НБУ. Учех двете си образования едновременно, след което във втората  година от обучението ми, спечелих стипендия от фондация Америка за България, и заминах за 1 година в Щатите в Kent State University, Охайо, където продължих и двете си специалности. След приключването на програмата се  върнах в България, завърших икономическата си специалност и заминах за The Art School of Burgos, Испания. Там бях за един семестър и учех Мода. Отново се завърнах в България, завърших успешно “Мода” и заминах за стаж в Ilja Visser Group, Амстердам,Холандия. Там осъзнах, че не ми се работи за друг. Реших, че искам да развивам собствените си идеи и естетика по начин, по които аз реша, върнах се в България ,в края на 2014 отворих собствено ателие, а в началото на 2015 се роди ATTITUDE157.


attitud157_vesi


Какво те вдъхновява в работата ти? 

Моите най-големи източници на вдъхновение са Геометрията и Архитектурата. Както казваше учителката ми по математика: ”Веси, не успях да те накарам да заобичаш математиката, но пък се радвам, че геометрията стана твое вдъхновение”.


attitud157_5


Какво те провокира да създадеш марката Attitudе157?

Когато бях на стаж в дизайнерско студио в Холандия, осъзнах, че там мислят за нас само като държава, която е производител, хора някъде в Източна Европа, които шият. Те не ни възприемат като хора генератори на идеи, а по-скоро като тези, които извършват само производството, лишени от креативност и иновативност. Върнах се с идеята да докажа, че ние в България също имаме добри идеи и талантливи дизайнери, просто ни трябва малко повече самочувствие.


attitud157_6


attitudе157_9


Разкажи ни за есенно-зимната колекция?

Вдъхновението за тази колекция идва от изоставените морски плажове през есента. Тишината, която цари, изблъсканите от морето на брега, камъни и клони, изоставените малки бараки, които до вчера са били шумни барове.

Палитрата използвана в колекцията е различни нюанси на синьо, сиво и черно, контрастиращи с топли цветове, използвани като акценти , тъмно оранжево и тъмно жълто.  Кройките на дрехите  са минималистични и изчистени. Акцентиращият  детайл, както винаги са нестандартните яки, които вече са се превърнали в отличителен елемент за нашия бранд .


attitud157_1


attitud157_2


За кого са предназначени дрехите на Attitude157?

Нашите клиентки са лайфстайл максималисти. Независими, уверени, интелигентни жени със собствен стил, обичащи да пътуват и да се забавляват с една дума космополити. Дами с отношение, за които възрастта няма значение, а най-важното за тях е всеки ден да бъде изживян по най-пълноценния начин. Градски момичета, които търсят за себе си, елегантни и същевременно удобни дрехи и аксесоари.


attitud157_3


attitud157_4


Къде можем до открием колекциите на бранда?

Колекцията може да бъде открита както в нашия магазин на бул.Фритьоф Нансен 21, София, така и на сайта ни attitude157.com.


Желая ви щастие,

Мария ♥ ♥ ♥ 


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/