.

Здравейте, скринчета! Днес ще ви запозная с една изключително положителна, енергична, талантлива и непринудена дизайнерка, която следва мечтите си и превръща любовта си към модата в своя професия. Първото нещо, което прави впечатление е позитивното й отношение към живота, което за секунди пленява и теб. Срещам се с Мина в ателието й на Патриарх Евтимий 80 и разговорът ни започва с лекота.  Ето и какво сподели тя за работата си, за марката Mina Goleva, за вдъхновенията…


– Кое е лицето криещо се зад бранда?

Не може да се нарече „криещо се“ лице, тъй като името на бранда ми е моето собствено име 🙂 . Избрах да бъде така още в самото начало, когато започнах работата си, защото мисля, че е важно клиентите ми да знаят кой създава дрехите, които те носят. Докосвайки се до моята личност, те могат да усетят и енергията и любовта, която влагам във всичко, което правя. А това мисля, че е много важно, за да се чувстват удовлетворени и специални.


– Какво те вдъхновява в работата ти? 
Винаги съм се вдъхновявала от всичко около мен. Мога да открия красотата във всеки предмет, всеки жест, всеки човек, всяка среща, всяка усмивка. Всички се чувстваме добре, когато сме заобиколени от любов и позитивизъм, а когато това е така, неминуемо идва и вдъхновението.


– Какво те провокира да създадеш марката?
Създаването на марката Mina Goleva стана напълно естествено продължение на обучението ми. Завърших „Мода“ в Националната художествена академия и веднага започнах да работя по това име. А може и да са се застъпили двете неща, имахме голям късмет като курс, страхотни преподаватели, множество проекти в страната и чужбина – ревю след ревю. Следването ми даде голям тласък и увереност, затвърди желанието ми да се занимавам с мода, което се породи още в съвсем ранна възраст, когато си играех на дизайнер и скицирах тонове дрехи и аксесоари, докато чаках майка ми да свърши работа и да се приберем 🙂 . По въпроса с вдъхновението ще добавя, че точно тя е била винаги едно от най-големите ми вдъхновения!


– За кого са предназначени дрехите на Мина Голева?
Точно този въпрос винаги ми е бил малко труден за отговор. Не смятам, че нещата ми са предназначени за един или друг тип хора. По-скоро е до човек, дали ще припознаеш себе си в моите дрехи, дали ще се чувстваш добре, дали те ще подчертаят твоята същност – това целя. Важното за мен е клиентите ми да се чувстват удобно, носейки моята марка, да се харесват като се погледнат в огледалото и да се връщат при мен за нови красоти – това ме прави най-щастлива!


Къде можем да открием колекциите на бранда?
Страницата ми във facebookMina Goleva, винаги е била най-пълна.  Харесва ми, че там мога да си пиша с всички, които искат да разберат повече за даден продукт, да се свържат с мен за всичко, което ги интересува. Направих и онлайн магазин преди време, в който предлагам селектирани неща на подбрани български дизайнери – www.designbazaar.netтам също можете да намерите актуалните ми продукти. А от много скоро вече имам и красиво ателие – шоурум, в центъра на София, където с удоволствие приемам клиенти. Намира се на бул. Патриарх Евтимий 80, ет. 4, ап. 7. Не седя там постоянно, затова при интерес, нека хората се свържат с мен, за да уточним най-удобния за тях ден и час 🙂


 
Желая Ви щастие,

Мария ♥ ♥ ♥

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/