.

Имам син! Малък, прекрасен, енергичен и изпълнен с ентусиазъм син! Син, който превръща дните ми в  „симфония“ от емоции и страсти! Син,  който спокойно може да бъде нарече #малчуганхулиган! Още преди да родя Йоан исках той да бъде темпераментно и непокорно дете, да опознава света с любопитство, а пакостите да са част от израстването му като самостоятелна личност. Така и стана, година и половина след нашата първа среща за пореден път се убеждавам, че силата  на мисълта е безкрайна, а желанията много често се превръщат в красива реалност.

Йоан е здраво и темпераментно момче, което може с часове да играе и да се забавлява. Понякога дори си мисля, че енергията му е неизчерпаема, а необходимостта да прави пакости талант 🙂 . В моменти като тези осъзнавам, че да бъдеш родител на малко дете означава винаги да си готов за изненади! В нашето семейство изненадите са ежедневие, а белите съпътстват всеки опит за самостоятелност. Има дни, в които се събуждам с въпроса „Каква ли пакост ще измисли моят #малчуганхулиган?“. И тъй като те са постоянни, а паметта понякога ми изневерява реших да направя дневник, в който да записвам тези изпълнени със смях, вълнение, притеснени, а понякога и гняв моменти, които след години ще бъдат част от красивото минало на нашето семейство. С бащата на Йоан водим дневника от около шест месеца и за времето, в което вписваме в него моментите на лудории, непокорност и пакости се изненадвам на колко много неща взаимно сме се научили. А какво по-хубаво от това не само детето ти да учи от теб, а и ти самия да се учиш от него !?

Може би всяка една майка и всеки един баща има различен подход за справяне със своя #малчуганхулиган, но според мен най-важният и ключов момент е да позволиш на детето си да опознава света самостоятелно, а твоята допълнителна грижа и родителска подкрепа да бъдат винаги до него!


Ще се радвам да се включите в предстоящата играта #малчуганхулиган на Nestle Baby и заедно да споделим тези изпълнени с трепет и вълнение моменти от израстването на нашите малки Вселени.


Още за допълнителната грижа, от която се нуждае вашият малчуган, вижте тук.


Желая ви щастие,

Мария ♥ ♥ ♥


В партньорство с Nestle Baby

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/