.

Заветните 33! Кога се случи това?

Чудех се какво да напиша за този рожден ден – събитие, което ми носи много вълнение и еуфория. Ставам с година по-мъдра, по-щастлива, по-обичана, по-любяща, по-богата на спомени, семейство и приятели. Прегръщам тридесет и третия си рожден ден с благодарност за всичко, което са ми донесли предходните години и знам, че всяка следваща ще е още по-хубава и обсипана с любов.Преди дни се замислих какво не съм ви разказала за себе си и сядайки пред белия лист хартия “загадките” надминаха очакванията ми 🙂 , ето ги и тях:


#1. Знаете ли, че мечтая един ден да имам малка книжарница пълна с интересни книги, интригуващи клиенти и домашни сладки.

#2. Обожавам да пазарувам. Преди да стана майка постоянно купувах дрехи и козметика за себе си, а сега съм насочила манията си към покупки за малката Хуна и дома ни.

#3. Винаги когато вляза в парфюмерия ми става лошо – започва да ми се повдига и да ми се вие свят.

#4. Имам тик с десния си крак, който се “активизира” докато спя. Това треперене на крака ми влудява Кирил, защото всеки път при появата му се притеснява за мен и, това което се случва.

#5. Обичам лятото, но имам ужасна слънчева алергия, която ми носи много дискомфорт и неприятни емоции. За да се предпазя от слънчевите лъчи ежедневно нанасям на лицето и тялото си слънцезащитен крем, а ако го пропусна кожата ми става адски червена, образуват се болезнени петънца, а лицето ми подпухва. Неприятно, нали?

#6. Не обичам реклами и никога не ги гледам.

#7. Бивш пушач съм. Не съм запалвала цигара от повече от 3 години!

#8. Когато съм се родила баба ми е искала да ме кръстят Маруся 🙂

#9. Когато харесвам дадена храна мога да я ям до втръсване, след което забравям за нея с месеци напред. Преди години бях полудяла по сухите пасти Балкан, обожавах ги – сочни и с разкошен  пухкав пълнеж. 

#10. Не харесвам продавач-консултанти, които не спират да повтарят “Това е точно за вас”, “Кройката е правена за вас”, “Ах, цвета така да ви отива“….

#11. Харесвам Южна Америка и мечтая един ден да посетя и разгледам в дълбочина Бразилия, Перу, Аржентина. Да усетя топлината, темперамента и екзотиката на тези места.

#12. Мразя Авокадо – адски мазно и безвкусно е.

#13. Обичам да говоря, понякога дори размишлявам на глас, което подлудява Кирил. Когато живях сама, често се прибирах вкъщи и разказвах деня си на самата себи си докато домакинствах 🙂#14. Обичам да стоя по пижама, мога да прекарам деня си “пременена” с нея и ми е адски удобно и приятно.

#15. Много лошо впечатление ми правят груби и невъзпитани хора, които ми изпращат писмо с конкретен въпрос и след отговора ми не получавам дори едно “Благодаря” от тях!

#16. Когато бях на 21г. преминах през сериозна депресия, която коренно промени живота ми. След този преломен момент станах много позитивен, усмихнат и комуникативен човек.

#17. Имам висок праг на болка, но когато става въпрос за главоболие и най-малките симптоми ме съсипват.

#18. Когато бях тинейджър пишех стихове, които и до днес пазя в стаята си в дома на родителите ми.

#19. Не харесвам алкохол и не мога да пия. Единствените напитки, които ми допадат са шампанизираните и пенливи вина, но не ме разбирайте погрешно от тях мога да изпия максимум чаша.

#20. Имам фобия от малки силиконови ластици. 

#21. Не харесвам шарен и изпълнен с камъчета, рисунки и брокат маникюр.

#22. Не харесвам изкуствени, цветя.

#23. Аз съм шоколадово чудовище! Обожавам шоколад и мога да изям огромни количества от него.

#24. Не мога да плувам, но обожавам басейни.

#25. Не харесвам да стоя в солената морска вода, кожата започва да ме сърби и се чувствам дискомфортно. Влизам в морето за да се разхладя и в момента, в който изляза бягам към душовете за да измия солта от себе си.

#26. По-голямата част от важните и знакови решения в живота ми са взети спонтанно и са плод на силна емоция и малко разум. #27. Трудно казвам думата “Извинявай”.

#28. Често се изчервявам и за да мога поне малко да прикрия тази своя слабост слагам специален коректор на лицето си 🙂

#29. Винаги когато отида на кино заспивам.

#30. Винаги се дразня когато дрехите ми не са добре изгладени.

#31. Вида на силиконови презрамки  и обемни коси с “вафлички” ме влудява.

#32. Не харесвам готовите пожелания за конкретен повод и текстове написани на латиница. 

#33. Харесвам Instagram, но никога няма да бъда #инстаграмър. 


Това беше от от мен, спирам с писането и отправям поглед към малката Хуна и вкусната торта, която правих през нощта!Желая ви щастие,

Мария

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/