.

Майка ми е от жените, които не използват много козметика в ежедневието си, но всичко, което има на тоалетката си осигурява на кожата й свеж и здрави вид. Тя е жената, която ми е дала най-ценните съвети за грижите, които трябва да полагам за кожата си и винаги ми е казвала, че „Френската грижа за кожата е най-добрата грижа за кожата“!  В тинейджърските си години, когато в главата ми хвърчаха 100 неща наведнъж и хормоните кипяха неуморно тя успя да ми покаже, че отношението към самата мен е водещо не само за емоционалното ми, но и за физическото ми израстване. Връщайки се назад във времето осъзнавам, колко ценни са били думите й и колко много са повлияли на развитието ми. Може би именно от нея съм придобила онази придирчивост към избора на козметиката, която да използвам в ежедневието си.


Другата причина за  взискателността ми към продуктите за лице е сухата ми кожа, която с годините става все по-чувствителна и дехидратирана. Факторът, който повлия при решението ми да тествам гел-бустера на Vichy е високата концентрация на термална минерализираща вода в комбинация с хиалуронова киселина. Допадна ми идеята на създателите му да направят продукт, който да отговори на влиянията на съвременния живот – стрес, замърсяване, тютюнопушене, недоспиване, UV. Имайки предвид, че последните три години липсата на спокоен сън често присъства в ежедневието ми на майка, съпруга и жена реших да дам шанс на Mineral 89 и да изпробвам влиянието му върху кожата си.
Mineral 89 – ефективен или не?

Добрата новина за мен е, че този продукт е истинско бижу за хидратация. Гел-бустерът отговаря на нуждите на кожата ми за вода през целия ден. Не позволява на лицето ми да чувства дискомфорт, усещане на опъване и сухота, а съдържанието на хиалуронова киселина дава възможност на водата да се задържи максимално дълго време в клетките на кожата.

Силната хидратация може да се усети и от самата текстура на Mineral 89. Гелообразната консистенция много бързо се усвоява от кожата и минутка  след поставянето му мога да нанеса и друг продукт върху лицето си. Първият момент когато поставих гел-бустера на ръката си останах с впечатлението, че той ще лепне и ще остави лъскав ефект върху кожата ми, но опасенията ми бяха опровергани. В действителност няма нито лепкав, нито лъщящ ефект.Обикновено при нанасяне използвам не повече от 2 помпи от продукта, но има моменти, когато кожата ми за секунди адсорбира гела и тогава поставям още малко от него. Тъй като в момента времето е много студено, а и лицето ми е адски сухо не си позволявам да нанасям само бустера върху кожата си – комбинирам  го с крем за суха и чувствителна кожа за жени над 30г.

Намирам продукта за силно овлажняващ и успокояващ, а освежаващата гел текстурата се усеща мигновено от лицето ми, което ме кара да го използвам веднага след ставането ми от леглото.Лично аз използвам Mineral 89 два пъти дневно – сутрин и вечер. Нанасям го на чисто лице, след което поставям хидратиращ крем.  Разбира се, не е необходимо да правите точно като мен, може да използвате само гел-бустера, но моето мнение, е че кожата изглежда още по-добре с добър серум или хидриращ крем.

Използвам  Mineral 89 повече от месец и смятам, че кожата на лицето ми, което напоследък изглеждаше уморено и сивеещо придоби блясък и свежест.

Според мен гел-бустерът спокойно може да се използва от дами с различен тип кожа (суха, мазна, смесена, нормална), защото всяка една от нас има нужда от свежестта, хидратацията и защитата, които той носи. Аз бих го препоръчала като една превантивна защита от замърсената околна среда, напрегнатото и динамично ежедневие, цигарения дим и не на последно място липсата на здрав и спокоен сън. 
Пазете кожата си от външните агресии! 

Желая ви щастие, 

Мария


  • * В партньорство с Vichy

Последвайте ме в Instagram където споделям моменти от живота ми като майка на две момчета ♥

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/