.

Мислено още съм в планината. Излежавам се в огромното легло, пия кафе, хапвам кроасан и слушам как децата се смеят на имитациите на животни на баща си. Почивката с деца не е почивка в онзи смисъм на думата описваш тишината, спането до късно и не бързантето заникъде. При почивката с малки деца ежедневието остава непроменено, променя се единствено мястото за сън, разходка, игри. Поне в нашият случай е така. Независимо къде сме и кога са си легнали предната вечер децата се събуждат рано, което си мислех, че с времето ще се промени, но уви все същото си 🙂 . И въпреки всичко това промяната на мястото за няколко дни повлия чудесно на всеки един от нас. Зареди ни, даде ни възможност да се откъснем макар за кратко от ежедневието, вля ни енергия и сили, и сега е по-лесно да си кажем: “след 6 месеца ще те видим отново моренце”.За втора поредна година за семейната си зимна почивка избираме Bилно селище “Малина”, а причините затова са: спокойствието, уединението, тишината и уюта, които то носи. Къщичките са построение преди повече от 30 години и няколко пъти са реновирани, но времето е оставило следите си върху тях. Част от дървената ламперия е със следи от младежки обяснения в любов, в някой от къщичките щорите са начупени и трудно се регулират, а стълбите към горния етаж са тесни и стръмни, което представлява известен проблем за семействата с малки деца, но изклювайки това положителните страни са много повече от гореизброените негативи. Всяка къщичка разполага с просторен хол, оборудвана с всичко необходимо кухня и голяма, и много топла баня. На втория етаж са разположени двете помещенията за сън. Тъй като Йоан и Явор са от децата, които много се въртят докато спят решихме да спим заедно и всички се настанихме в спалнята, която побра и четирима ни и ни бе спокойно и удобно.

Едно от най-големите предимства на къщичките е, че са буквално на крачка от природата. Просто отваряш вратата и след няколко стъпки си заобиколен от величествени борове и шума на малко планинско поточе. Ние бяхме късметлии и два дни след пристигането ни заваля сняг и за няколко часа пейзажът пред вилите стана част от снежна приказка. Дори не ни трябваше да ходим до пистите за да се забавляваме в преспите – те бяха около нас и децата им се радваха на воля.Ако сте решили, че ще си почивате на 100% и няма да се ангажирате с готвене може да си поръчвате храна от ресторанта на вилното селище и да хапвате в къщичките. Тъй като храната е много субективен фактор и е свързана с вкусовите предпочитания на всеки един от нас ще кажа, че на мен лично кухнята ми хареса, ястията бяха приготвени и овкусени добре, а момчетата се надпреварваха кой да изяде повече мекици и банички. В пакетната ни цена бе включена закуска и вечеря и не мога да кажа, че сме чакали за поръчките си, а обедните ни такива се изпълняваха в рамките на 15 до 20 мин., което според мен е напълно допустимото.


Персоналът също е любезен и отзивчив, а предвид настоящата епидемична обстановка почистването на къщичките става единствено при ваша молба, аз дори оставях натрупаните от предния ден отпадъци на верандата и те бяха взимани от хигиенистите оттам.


Ако трябва накратко да изброя положителните и отрицателните характеристики на мястото те ще изглеждат така:


Положителни:

  • Спокойствие, уединение, уют.
  • Простор и удобства важни за една хубава почивка.
  • Чистота и топлина – носете си тениски, къщите са много топли.
  • Близост до природата.
  • Вкусна и разнообразна храна.


Отрицателни:

  • В част от къщичките щорите са счупени и трудни за регулиране.
  • Частично надраскана дървена ламперия.
  • Стръмни и тесни стълби, които не са подходящи за семейства с малки деца. Ние решихме проблема като показахме на момчетата как най-безопасно да слизат, но в крйна сметка те измислиха свои много по-успешни варианти, прилагаха тях и нямаше инциденти.
  • Настаняването в къщите е след 15ч., а напускането е до 10ч.

След раждането на момчетата започнах да обръщам внимание на малките елементи в пътуванията ни и винаги нося неща с мен от дома ни, с които давам още домашен уют и комфорт на престоя ни, с мен са: любимата ми чаша за кафе, ароматна свещ, купа за плодове, бурканче с домашен мед, чай, дори кафемашината е в багажа ни 🙂 . Може да Ви изглежда странно и излишно пренасяне на предмети, но тези детайли дават различен привкус на престоя ни на чуждо място и аз го обичам.


P.S.

Ако сте решили да почивате във Вилно селище “Малина” Ви препоръчвам да разгледате офертите и предложенията им на сайта им, там цените са по-различни от тези в Booking.com


И не забравяйте “Бъдете добри към себе си!”.

Мария

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/