.

Не може да ми се отрече, че доста се постарах със забавянето на тази публикация, но както всичко напоследък и това не се случи по план. Е, поне е тук и ще отброява щастливите ни години заедно. Явор стана на две и всички сме двойно по-щастливи от това.

Темата за празненството бе “Животните от Саваната”, а главно действащо лице бе Явор в ролята на лъв. Ръмжеше, отправяше ни заплашителни погледи и казваше страховитото “Амммм”, а ние с щастие участвахме в неговият празничен сюжет.Украсата и тортата направихме заедно с Кирил, а спомена за този различен рожден ден в изолация ще остане в сърцата на всички ни.


Гирляндите са от гланцова хартия, в началото си мислех, че това ще е най-лесната част от украсата, но цветната хартия се оказа прекалено тънка и закрепянето с канап водеше до накъсване и грозно прегъване. Хубавото в случая бе че имахме план Б, който включваше: прегъване на хартията на две, оформяне на триъгълник, изрязване, като канапа преминава през прегънатата част. Част от гирляндите аранжирахме с малки тематични картички, които закрепихме с декоративни щипки, а илюстрациите открих в Pinterest.
За топерите с животни отново избрах картинки от Pinterest, които принтирах на фотохартия, която е по-плътна от обикновената, изрязахме животните и с хартиено тиксо ги закрепихме към клечки за шишчета.


Дълго време се колебаех каква да е тортата за Явор, искаше ми се да е нещо вкусно, лесно за приготвяне и подходящо за деца. Мисля, че не е най-добрия избор за празнуване на рожден ден на двегодишно дете, но определено е невероятно вкусна. Хубавото е, че моите момчета не си падат по торти и освен да си хапнат от крема друго не направиха, но ние с баща им се постарахме и за тях.


Рецептата за торта може да откриете тук.


Честит бъди, мили мой Явор. Благодаря ти за всяка една усмивка, всяка една топла прегръдка, за всеки един поглед и подадена ръка. Благодаря ти за уроците и сълзите. Благодаря ти за тревогите дори. Благодаря за любовта и думата “мама”.Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/