.

Днес, отново се пренасяме във вълнуващия свят на Йонийските острови и насочваме погледа си към 50-те нюанса на синьто море, златистия пясък, гледките спиращи дъха и още нещо :)…


Започваме разходката си с плажа Катизма, който се намира в близост до столицата Левкада. Местенцето пленява посетителите си със златиста плажна ивица, скрити тайнствени заливчета и тюркоазено синя вода.Пътувайки към него може да се насладите на божествените гледки, които се откриват към Йонийско море и дивата растителност, а пристигайки с чаша фрапе в ръка да съзерцавате с часове удрящите се в брега вълни.


Lefkada_34


Lefkada_6


Времето прекарано тук лети толкова бързо, че на моменти чувстваш, че преживяното е един вълнуващ миг от приказен морски сън, който е разтърсил из основи представите ти за природна красота и величие.


Следващия плаж, който трябва очите да видят се казва Вахиявали и се намира на около 40 мин. от столицата в посока Палерос. Пътя до там е осеян с множество завои и неравности, но всичко се забравя в момента, в който пред вас се разкрият  чудните гледки към лазурния бряг и прозрачно синята вода. През делнични дни плажът е изключително спокоен и предразполагащ за романтични преживявания…


11992214_10205176772155126_1616338466_n


В близост до брега  често могат да бъдат забелязани акостирали лодки, моторници и малки яхти, които допълват приказната средиземноморска атмосфера на Вахиавали.


11911712_10205176772195127_1338080412_n


Недалеч от Vahiavali beach e разположен още едни пленителен плаж носещ духа на бразилските ритми и усещането за неспирно забавление и копнеж към непознатото. А какво мохито правят…,разкош…Ех, че хубаво е на Rio De Paleiros. Водата изумрудена, пясъка ситен като златен прашец, а купона винаги е във вихъра си.


Lefkada_1


Освен с магически плажове, дива растително, великолепна средиземноморска кухня и сърдечни хора Левкада пленява, и с живописна и пъстра архитектура, която носи характерните черти на Италия и Гърция. Столицата на острова омагьосва посетителите си с малки калдъръмени улички, сгушени цветни къщички, отрупани с петунии и мушката, кипри кафенета и архитектурни исторически паметници. 


Lefkada_19


Lefkada_18


Lefkada_16


Lefkada_17


Lefkada_15


Дойде време да ви покажа и едно от любимите си места тук, хотел Talassa Spa Hotel. Атмосферата на това местенце е наситена с добрина, топлина, сърдечност и позитивизъм. Обгърнат от едната си страна от висока и страховита скалиста планина, а от другата от шепнещото нежни слова Йонийско море, хотел Talassa пленява гостите си със спокойствие, хармония, отлична храна и любезен персонал. Препоръчвам го на всички, които се нуждаят от релаксираща и презареждаща почивка.


Lefkada_33


Lefkada_10


Lefkada_4


Lefkada_20


До нови срещи Левкада…До нови срещи Гърция…До нови срещи летни приключения..

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/