ГЛЪТКИ ОТ РОДОПИТЕ

LIFESTYLE

Да се грижиш за тялото си. Да бъдеш отговорен към себе си. Да живеeш здравословно. Да бъдеш активен. Това са само част от принципите, които спазвам от години. С времето се научих да се вслушвам в тялото си и да се вглеждам в сигналите, които то ми  изпраща. Осъзнах, че понякога в живота най-полезните неща са най-прости за изпълнение, за тях не ни е необходим смартфон, скъпа техника или добра козметика, а единствено познание и любов към себе си. Едно от тези простички и същевременно с това напълно ефективни и пробуждащи ме неща е пиенето на вода. Често обгърната от динамиката на ежедневието забравям да пия достатъчно вода, което непосредствено влияе върху организма ми, бързо губя концентрация, активността и тонусът ми спадат, а кожата ми става суха и опъната. Това не е добре, затова винаги нося с мен бутилка вода, която ми напомня, че тялото ми се нуждае от хидратация и освежаване.


Обикновено в  летните дни събуждам тялото си с чаша вода, подправена с лимонени резенчета и лед, а зимата се затоплям с топла вода и сок от половин лимон. За мен това е най-ободряващият старт за деня, след който задължително следва ароматно кафе. Опитайте! Сигурна съм, че само за няколко дни ще се убедите в тонизиращия ефект, а ако все още се колебаете, може да продължите с четенето на този пост и да научите какво носи пиенето на вода на тялото ми.Приемам водата като  естествен енергизатор. Изпиването на чаша вода сутрин събужда и хидратира тялото ми, създава чувството на свежест и възстановеност. Така деня ми започва още по-тонизиран и усмихнат.


Здравата и блестяща кожа също дължа на водата. Тези от вас, които ме следят в социалните медии знаят, че напоследък кожата ми е доста суха и опъната, а водата е един от най-лесните, икономични и ефективни начин, които използвам за да я подхраня. Пиенето на вода хидратира, освежава и изчиства кожата ми, а свежият и здрав тен е забележим. Вярвам, че когато подобрите навиците си за хидратация бързо ще видите резултата в огледалото. По време на бременността си качих 14 килограма, които започнах бързо да свалям в момента, в който хормоните в тялото ми се нормализираха. Истината  е, че не съм спазвала хранителен режим. Единственото, което правех е да огранича приемането на захарни изделия и увеличих приема на вода непосредствено преди хранене. Така имах усещането за ситост, не прекалявах с количеството, а резултатите бяха видими само след няколко седмици.Най-близките ми хора знаят, че страдам от болезнено и продължително главоболие, което често лекувам медикаментозно. Факт е, че това е и най-бързият начин да се освободя от неприятната болка, но също така е факт, че лекарствата колкото помагат, толкова и вредят! Поради тази причина започнах да се опитвам да предотвратя този неприятен дискомфорт като изпивам по-голямо количество вода на ден и определено при мен този вариант помага. Да, главоболието все още го има, но не е толкова често, както преди.За съжаление ставаме все по-често свидетели на недобрата поддръжка на питейните язовири, пречиствателните станции и стара канализационна система, всичкото това рефлектира върху качеството на водата, а истината е, че това е едно от най-важните неща за всеки един от нас! За да се предпазя от всичко това използвам бутилирана вода, която ми дава сигурност и спокойствие. Важен е и изборът на самата вода – има минерална, изворна, трапезна. Изворната вода е единствената вода, която приемана ежедневно не води до натрупване на минерали в организма, не го претоварва, а напротив – създава усещане за лекота и пълноценна хидратация. Последните месеци в семейството ми консумираме изворна вода „Балдаран“ и смятам, че тя е правилния избор за мен, Йоан и Кирил. Споменавам и Йоан, защото ниските нива на минерали и соли във водата и неутралното ph я правят напълно подходяща за ежедневна консумация и от малки деца и бебета. Харесва ми вкуса й – лек и утоляващ жаждата. Липсва това усещане за тежест, което съм забелязала в част от другите марки бутилирани води на пазара. Добива се в район, който е екологично чист, без индустриално производство и големи градове, в сърцето на Родопите. А мястото е повече от показателно – естествен извор Балдаран, който е един от най-високите в България и гарантира високото качество на водата.Когато се чувствате жадни, вие сте вече дехидратирани. Ето защо е добре да пиете вода през целия ден, а това е навик, който бързо може да възпитате в себе си и да предадете на децата си!Можете да научите повече за марката тук .


 

 Изпращам ви любов,

Мария ♥ ♥ ♥

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

FACEBOOK
FACEBOOK
https://www.instagram.com/mariaspahieva/
PINTEREST