.

Да се грижиш за тялото си. Да бъдеш отговорен към себе си. Да живеeш здравословно. Да бъдеш активен. Това са само част от принципите, които спазвам от години. С времето се научих да се вслушвам в тялото си и да се вглеждам в сигналите, които то ми  изпраща. Осъзнах, че понякога в живота най-полезните неща са най-прости за изпълнение, за тях не ни е необходим смартфон, скъпа техника или добра козметика, а единствено познание и любов към себе си. Едно от тези простички и същевременно с това напълно ефективни и пробуждащи ме неща е пиенето на вода. Често обгърната от динамиката на ежедневието забравям да пия достатъчно вода, което непосредствено влияе върху организма ми, бързо губя концентрация, активността и тонусът ми спадат, а кожата ми става суха и опъната. Това не е добре, затова винаги нося с мен бутилка вода, която ми напомня, че тялото ми се нуждае от хидратация и освежаване.


Обикновено в  летните дни събуждам тялото си с чаша вода, подправена с лимонени резенчета и лед, а зимата се затоплям с топла вода и сок от половин лимон. За мен това е най-ободряващият старт за деня, след който задължително следва ароматно кафе. Опитайте! Сигурна съм, че само за няколко дни ще се убедите в тонизиращия ефект, а ако все още се колебаете, може да продължите с четенето на този пост и да научите какво носи пиенето на вода на тялото ми.Приемам водата като  естествен енергизатор. Изпиването на чаша вода сутрин събужда и хидратира тялото ми, създава чувството на свежест и възстановеност. Така деня ми започва още по-тонизиран и усмихнат.


Здравата и блестяща кожа също дължа на водата. Тези от вас, които ме следят в социалните медии знаят, че напоследък кожата ми е доста суха и опъната, а водата е един от най-лесните, икономични и ефективни начин, които използвам за да я подхраня. Пиенето на вода хидратира, освежава и изчиства кожата ми, а свежият и здрав тен е забележим. Вярвам, че когато подобрите навиците си за хидратация бързо ще видите резултата в огледалото. По време на бременността си качих 14 килограма, които започнах бързо да свалям в момента, в който хормоните в тялото ми се нормализираха. Истината  е, че не съм спазвала хранителен режим. Единственото, което правех е да огранича приемането на захарни изделия и увеличих приема на вода непосредствено преди хранене. Така имах усещането за ситост, не прекалявах с количеството, а резултатите бяха видими само след няколко седмици.Най-близките ми хора знаят, че страдам от болезнено и продължително главоболие, което често лекувам медикаментозно. Факт е, че това е и най-бързият начин да се освободя от неприятната болка, но също така е факт, че лекарствата колкото помагат, толкова и вредят! Поради тази причина започнах да се опитвам да предотвратя този неприятен дискомфорт като изпивам по-голямо количество вода на ден и определено при мен този вариант помага. Да, главоболието все още го има, но не е толкова често, както преди.За съжаление ставаме все по-често свидетели на недобрата поддръжка на питейните язовири, пречиствателните станции и стара канализационна система, всичкото това рефлектира върху качеството на водата, а истината е, че това е едно от най-важните неща за всеки един от нас! За да се предпазя от всичко това използвам бутилирана вода, която ми дава сигурност и спокойствие. Важен е и изборът на самата вода – има минерална, изворна, трапезна. Изворната вода е единствената вода, която приемана ежедневно не води до натрупване на минерали в организма, не го претоварва, а напротив – създава усещане за лекота и пълноценна хидратация. Последните месеци в семейството ми консумираме изворна вода „Балдаран“ и смятам, че тя е правилния избор за мен, Йоан и Кирил. Споменавам и Йоан, защото ниските нива на минерали и соли във водата и неутралното ph я правят напълно подходяща за ежедневна консумация и от малки деца и бебета. Харесва ми вкуса й – лек и утоляващ жаждата. Липсва това усещане за тежест, което съм забелязала в част от другите марки бутилирани води на пазара. Добива се в район, който е екологично чист, без индустриално производство и големи градове, в сърцето на Родопите. А мястото е повече от показателно – естествен извор Балдаран, който е един от най-високите в България и гарантира високото качество на водата.Когато се чувствате жадни, вие сте вече дехидратирани. Ето защо е добре да пиете вода през целия ден, а това е навик, който бързо може да възпитате в себе си и да предадете на децата си!Можете да научите повече за марката тук .


 

 Изпращам ви любов,

Мария ♥ ♥ ♥

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/