.

Година след раждането на Йоан с вълнение и трепет си припомням първите дни от живота ни с него. Истината е, че началото бе съпътствано с много преплитащи се емоции на радост и страх, на безпокойство и еуфория, на увереност и обърканост.  Факт е също така, че не съм споделяла с вас снимки от този период от новия ни живот с малкото човече, но първите мигове исках да бъдат само за мен и семейството ми. С баща му си обещахме, че ще правим снимка за всеки един нов момент за нашето момче. Снимка на първата баня, снимка за добре дошъл в новия дом, снимка на първите опити на нова храна и какво ли още не… Да, в  компютрите и в телефоните ни имаме хиляди кадри, запечатали хиляди щастливи моменти, но най-скъпите, ценни и поучителни уроци носим в сърцата си.Още преди Йоан да се роди си бях казала, че ще кърмя, посещавах различни курсове, четох доста по темата, изгледах безброй клипчета в YouTube, но и до момента вярвам, че колкото и уроци да посетиш, колкото и литература да прочетеш и колкото и срещи с кърмещи майки да проведеш най-добият учител си остава опита! При нас началото на кърменето бе трудно и за двама ни. Йоан бе малко и беззащитно момченце, нуждаещо се от мен във всеки един момент, а аз бях млада и неопитна майка опитваща се да даде най-доброто от себе си. Често се кърмехме с часове и почивахме минути, но всеки миг си заслужаваше! Първите няколко седмици бяха изтощителни, изпълнени с много страхове и несигурност, с уплаха и колебание. Имаше дни, в които липсата на сън и мисълта за това дали бебчо е нахранен толкова силно рефлектираха върху емоциите ми, които от силно еуфорични се превръщаха в минорни, а смеха за секунди преминаваше в плач. Поради тази и ред други причини, които сигурна съм са известни на голяма част от настоящите майки се страхувах да храня Йоан от бутилка. Опасявах се, че той ще свикне много бързо с нея и с лекотата, с която успява да засмука храната и ще откаже да суче. В главата ми кънтяха въпроси и определения от типа „А ти защо не кърмиш?“,  „Поредната лигава майка“, „Само оправдания, мързи я“… Щастлива съм, че в моменти като тези бащата на малката хуна винаги бе до мен, помагаше ми, вдъхваше ми увереност и ме подкрепяше във всичко – дори в храненето му. Да, дори в храненето! Включихме бутилките съвсем инцидентно и спонтанно след едно продължително и изтощително главоболие, лечението, на което бе медикаментозно и не позволяваше кърменето на Йоан в продължение на няколко дни. В този момент решихме да се доверим на серията  Natural на Philips Avent, която ползваме и до днес и смятам, че това е  най-добрия избор за мен и моето дете.  Хареса ми лекотата, с която Йоан прие бутилката и същевременно с това бях щастлива, че не отказа кърменето. Това е и причината да се съглася да си партнирам с Philips Avent в проекта им посветен на първите пъти от живота на детето!Мнението ми за този продукт е изцяло базиран на наблюдение и опита изграждан малко повече от година, а ето и защо  харесвам Philips Avent Natural:


⇒ Като кърмеща майка за мен бе важно формата на биберона да наподобява майчината гърда, което да улесни детето ми при засмукването на биберона, а този продукт притежава на 100 % нужните характеристики.


⇒ Мек и текстуриран биберон наподобяващ майчината гърда. Когато за първи път предложихме биберона на Йоан той леко се отдръпна и намръщи, което ме обезпокои, но при повторното му предлагане нещата бяха различни, а финалът с Happy end!


  • ⇒ Биберони съобразени с възрастта и израстването на детето, които дават на бебето оптимален поток от мляко по време на растежа му.  • ⇒ Анти-колик система, която пропуска въздуха в бутилката, а не в стомаха на бебето. Истината е, че Йоан имаше много кратък период, в който бе притесняван от неприятните колики. Не мога да бъда категорична, че всичко това се дължи на бутилката или капките, които сме предлагали, но определено ние сме от семействата с бебче, което не е страдало дълго време от този дискомфорт.


    ⇒ Лесно почистване – отбелязвам този факт тъй като от болницата, в която родих ни подариха бутилка, която ми отнемаше доста време за дезинфекция, бе изработена от няколко елемента, които трябваше да разглабям и почиствам след всяко нейно използване, а знаете всяка минута е ценна!


    ⇒ Функционална форма, която позволява бебчето само да държи бутилката си докато се храни. Последните няколко месеца осъзнавам колко е важен този факт както за детето така и за родителите му, тъй като чрез него то се учи на по-голяма самостоятелност при храненето и утоляването на жаждата си, а същевременно с това улеснява и нас родителите.  • ⇒ Бутилката Philips Avent Natural е изработена от материал, който не съдържа бисфенол-A* (полипропилен).В началото е толкова лесно да се обезкуражите, промените са много, а въпросите безкрай, но нещата леко по-леко се нареждат и хармонията между вас и вашето бебече ще дойде в точния момент и за двама ви. Грижете се за себе си и малкото човече, давайте му любов, прегръдки и нежност. Най-щастливите мигове предстоят!


Надявам се, че съм била полезна на всички вас настоящи и бъдещи майки.


Желая ви щастие,

Мария ♥ ♥ ♥


Повече за продуктите може да откриете тук.

∗ Продуктът ми е предоставен за тестване от Philips Avent, което не повлия на личното ми мнение и опит по време на пробването им.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/