.

Привет, скринчета! 

Днес в блога ми гостува една изключително талантлива, позитивна и откровена, дама, която разказва приказни истории с всяка своя творба! За мен е удоволствие да ви представя създателката на лейбъла Wanderlust Bags, вълшебните чанти, които внасят пъстрота и игривост в ежедневието на всяка жена носеща свободолюбивия дух със себе си. 

Ето какво сподели очарователната Веселина за работата си, за Wanderlust Bags, за вдъхновенията и още нещо 🙂


Кое е лицето криещо се зад Wanderlust?

Лицето и сърцето е на едно бохо момиче, обичащо модата, слънчевите дни, свободата и малките неща, и вярващо, че човек трябва да следва първо сърцето си.
Всъщност не обичам да говоря за себе си, но пък обичам работата ми да го прави вместо мен. Проекта Wanderlust е мое отражение и влагам душата си в него. Той е това, което харесвам, чувствам, преживявам, и в което вярвам. И  нямаше да е всичко това без помощта на няколко феи, които ми помагат и добавят по щипка любов и от тях.

Какво те вдъхновява в работата ти?  

Вдъхновението стои в основата на идеите, които реализирам. Без него ми е трудно да се захвана с каквото и да било – колкото и важно да е то, което не е съвсем ок, но аз съм човек на музата  – търся я и я намирам навсякъде около мен.
В процеса на изработка – най често цветът е водещ – грабва ме и само секунди по-късно знам как ще  изглежда чантата, ето например днес съм с червени обувки и нямам търпение да хвана червеното кълбо. Не обичам да работя по задание и дори приятелките ми често се налага да чакат специалната си поръчка със седмици. Вярвам, че за да предам подходящата емоция на всяка чанта – то трябва да имам свобода, усещане и вдъхновение.

Какво те провокира да създадеш чантите Wanderlust?

Предчувствах, че назрява момента да преоткрия себе си, да създам нещо свое, нещо в което да вложа мислите, енергията си и дори самата мен. До този момент се занимавах основно с OneWhiteShop, но вече не ми беше достатъчно. Изпитвах необходимост от нещо ново, за да обединя още повече любимите си интереси. И въпреки, че това усещане ме провокира, всъщност Wanderlust беше плод на внезапна муза, превърнала се в страст и почти веднага в цяла концепция.

Разкажи ни нещо повече за тях?

Чантите Wanderlust се изработват с много любов и всяка една е различна и единствена – не се повтарят. До този момент няма две напълно еднакви, понеже концепция е всяка да носи своя собствена енергия и индивидуалност. Така притежателките им могат да се чувстват специални и да знаят, че Wanderlust винаги ще подкрепя неповторимият им стил.
Това е много личен проект, не просто хоби или бизнес. Това е една бохо идея за свободата да бъдеш истински себе си, за лудостта да следваш сърцето си и за смелостта да търсиш и откриваш света, дори в най-малките неща. Името също не  е избрано случайно. Думата Wanderlust в превод означава силно желание/страст да пътуваш, да се скиташ и да опознаваш света, защото понякога само една чанта би била достатъчна да го завладееш.

За кого са предназначени чантите Wanderlust?

За дивите и щастливите, за онези с разрошените коси и жадните сърца. За момичетата с бохемския дух, непокорни, смели, свободни, пътуващи, търсещи и опитващи – гонещите вятъра и собствените си мечти. За бохо мечтателките, хипи мацките и вечните идеалистки.

Колко време отнема изработката на една чанта?

В зависимост от вдъхновението и свободното време, една чанта може да бъде готова  за няколко часа или за няколко дни. Има чанти, започнати преди месеци, а все още не са довършени –  чакат своя момент и моята муза.
И всъщност процеса на изработка на самата чанта е само част от цялата картина, която създаваме за Wanderlust, картина, в която най-важни са малките неща – онези детайли, които провокират усмивки.

Къде можем до открием Wanderlust?

Единственото място, където може да разгледате чантите на Wanderlust е в OneWhiteShop  във Варна. Това е другият проект, който развиваме и даже много често магазинът се превръща и в ателие, в което се зараждат нови идеи и се твори. Така че там първо и преди всички могат да бъдат разгледани новите модели. Освен това поддържаме и facebook страница – Wanderlust Bags, където всички момичета, търсещи изява на своята индивидуалност могат да познаят себе си в някоя от нашите чанти.


Wanderlust_Bag_2


Wanderlust_Bag_5


Wanderlust_Bag_4


Wanderlust_Bag_6


Wanderlust_Bag_8


Wanderlust_Bag_3


Wanderlust_Bag_7


 Снимки: личен архив

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/