.

Поредното дъждовно утро…Поредният работен ден…Поредната среща с намръщени и разгневени хора…В поредността на седмичните ангажименти срещам Нея…Жената със стил…Жената с присъствие и финес…Жената с главно „Ж”!


В бързината и в захласа си не успявам да я снимам, но съзнанието ми запечата всичко…Изчистените до блясък обувки на висок ток…Панталонът с висока талия и разширяващи се крачоли…Ризата от фина дантела… Кашмиреното палто…Черно-белите класически нюанси…и очарователната й усмивка…Да, тази дама се усмихваше и караше минувачите около нея също да го правят!
Нямах търпение да се прибера вкъщи и да извадя от „нафталинените“ кутии с дрехи черния си панталон…Веднага се сетих, че мога да го съчетая с прекрасна снежно бяла риза и тънък колан, който да подчертае талията и да създаде усещане за женственост… Като естествен завършек на визията си използвах контрастни бижута и любимите обувки с ток. Огледах се в огледалото и си казах: „Светът е твой, Мария!”.
В края на онзи ден, наситен с емоции за пореден път установих, че човек винаги може да „открадне” красива идея и да й предаде своя неподправен щрих, и естествено никога да не забравя усмивката си, защото тя прави света да се върти по различен начин.
Рецепта за „Черно–бяла“ визия:
• прав черен панталон;
• класическа бяла риза;
• елегантни обувки на ток;
• контрастни аксесоари.

Статията може да бъде прочетена и в Говори Мария в блога “Говори с Вихра”

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/