.

Стаята на момчетата е едно от любимите ми места у дома. В нея винаги е весело, цари смях, игрите са непрестанни, а хаосът тържествува, и този път това ми харесва. При обзавеждането ѝ се ръководехме от желанието ни да създадем едно местенце, което да e достатъчно просторно за игра, и същевременно с това да носи уют и пъстрота. В стаята на децата няма много мебели, основно сме заложили на малки акценти, които заедно създават усещането за завършеност и хармоничност.Йоан и Явор са във възраст, в която все още бебешките им креватчета са им достатъчно удобни за сън и поради тази причина решихме да не купуваме нови и единственото, което направихме е да замени по една от решетките с дървена летва. По този начин момчетата могат без наша помощ да стават от леглата и да бъдат самостоятелни, а за по-голяма безопасност към плоскостта поставихме парапет за легло, който предпазва бандитите от паднат докато спят.


Летвите за креватчетата и боята за боядисването им купихме от Mr. Bricolage, струваха ни 30лв, а всеки парапет за легло бе по 20лв. Двете легла се промениха с общ бюджет от 70лв.


Йоан e на 3г. и половина и вече прекарва повече време извършвайки конкретна дейност – моделиране, редене на пъзел, лепене и исках в стаята да има малка масичка със столчета, която да е неговото творческо кътче. Инретерсното е, че опитвайки се да подражава на брат си Явор също започна да прекарва по-дълго време там – наблюдава, изпълнява по-лесните задачи и винаги пляска в знак на поощрение. Мебелите отново са от Икеа, а общата им стойност е 110лв.
С Кирил винаги сме смятали, че книгите са важна част от израстването и възпитанието на едно дете. Книгата те пренася в други светове, среща те с приказни герои, развива въображението ти. С времето детската литература в дома ни става все повече и е трудно да я съберем  на двата рафта в стаята на момчетата. За да направим приказките достъпни за Явор и Йоан купихме поставка за книги, която е удобна, дава възможност детето само да взима и оставя в нея, компактна е и същевременно с това побира достатъчен брой четива, които аз периодично подновявам.Тъй като обновявахме цвета на стаята малко преди Йоан да се роди решихме да не боядисваме отново и детската остана със светло сиви стени, а за да им дадем повече свежест решихме да поставим няколко картини и рафтове , които изцяло промениха облика им. Рафтовете поръчах от H&M HOME и за да съм честна с вас ще споделя, че този във формата на къщичка е изработен по-добре и е от по-хубав материла, отколкото приличащия на планина. Къщичката струваше 18лв., а планината 35лв.Картината с азбуката, както и картите с буквите, купихме от “Бяла лодка”, а рисунките са авторски и много добре подбрани.Картата на света, която е разположена над леглото на Явор е от Bebe Posta, един млад бранд, насочен към най-малките. Творбите също са авторски, а по ваше желание всеки един постер може да се пресонализира като се изпива името на дететенцето ви. Моите момчета бяха много щастливи когато получиха подаръка си от Bebe Posta, а Йоан гордо казва, че това е пътешественическата карта на него и брат му. Сега се готвим да пътуваме до Австралия и да се запознаем с кенгурото 🙂Продукти Икеа:

  1. Поставка за книги – тук. 2. Парапет за легло – тук 3. Рафтове за книги – тук. 4. Дървени цифри – тук. 5. Масичка и столчета – тук и тук.

Продукти H&M HOME:

  1. Рафтове – тук и тук 2. Декорация за стена – тук. 3. Закачалка – тук. 4. Мини скрин с чекмедже – тук. 5. Кош за съхранение – подобен тук 6. Декоративни калъфки – подобни тук и тук.

Картини:

  1. Световна карта от Bebe Posta – тук 2. Азбука със същества от “Бяла лодка” – тук

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/