.

Италианците са стилни! Флоренция е известна с кожите си, Милано е определен като световната модна столица, полицейските униформи са по дизайн на Армани, италианската жена е една от най – красивите в света, а изображението на страната върху географската карта е във формата на дамски ботуш на висок ток. Спирам с аргументите до тук и обявявам  родината на Леонардо да Винчи за “Приказната страна на модата”!


Italian_style_1


В италианското общество, често се използва фразата „La Bella Figura”, което в буквален превод означава „добра фигура”, но истинското значение е далеч по – всеобхватно, а именно  „Представи себе си с достойнство”, а това определено италианците го могат най-добре 🙂


Italian_style_2


Всеки уважаващ себе си италианец, прилага принципа: “Не Количеството, а Качеството на дрехите е водещо!” Те считат, че наличието на няколко класически тоалета в гардероба, могат да прераснат в различни визии, единствено чрез промяна на един елемент от дрехата. За истинската италианска дама е от съществено значение да притежава стилът на Одри Хепбърн, да има в гардероба си черна или тъмносиня рокля, костюм от две части, дънки, тренчкот и страхотен чифт обувки на висок ток. Наличието на тези дрехи в гардероба Ви  ще го прави напълно функционален и изпълнен с безброй варианти за комбинации, които ще са подходящи както за разходка през свободното време, така и за парти с приятели, а защо не и за офис стил ни!?


Italian_style_4


Italian_style_5


Italian_style_6


Italian_style_7


Италианците държат на детайлите, като посочват, че именно те могат да превърнат едно обикновено облекло, в тоалет за специален повод. Екстрите като дамска чанта, колан или бижу правят тоалета, а шаловете се превръщат в подобаващ завършек на стайлинга.


Italian_style_3


Italian_style_9jpg


Италианците  носят дрехи, които подчертават най-доброто от физиката им, те се обличат с елегантност в ума. В тази страна много рядко може да забележите закръглена жена със силно вталена блуза и/или панталон, които допълнително да подчертават облите и форми.


Italian_style_10jpg


Снимки: Press

 

2 Comments
  • V St Kats каза:

    Много ми харесва представянето ти на съвременната италианка. Имам от изброените по-горе дрехи . 🙂 И да желателно е да се набляга не на количеството, а на качеството, но моето скромно мнение е, че най-важното всъщност е да изразяваме себе си с това, което обличаме, без да се притесняваме от това, което сме! 🙂

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright 2017, Diane. All Right Reserved.
https://www.instagram.com/mariaspahieva/